Valentin-napi Piros kollekció

A piros egy életteli, vitalitást, dinamizmust kifejező szín, melyet a művészetben gyakran használnak energiával, szenvedéllyel és szerelemmel kapcsolatban. Az otthoni dekorációban a piros berendezések felélénkítik a szobát, és meleg, otthonos légkört teremtenek.

Valentin-nap alkalmából összegyűjtöttük a számunkra legérdekesebb piros lámpákat – íme kedvenceink:

 

Nessino

Nessino a 60-as években tervezett Nesso futurisztikus formatervezési ikonnak a kistestvére. Ugyanazt a megjelenést biztosítja, kompaktabb formában. A lámpa időtlen alakja nemrég új piros változattal frissült, mely még formabontóbbá teszi a kínálatot.

Eclisse

Lámpa neve olaszul (nap)fogyatkozást jelent, ami nagyszerűen megragadja a dizájn koncepció fő gondolatát. Az Eclisse belső héja mozgatható, és elforgatva a fogyatkozás vizuális hatását imitálja. Ennek az egyedi megoldásnak köszönhetően a lámpa közvetlen, vagy szórt fényt is tud biztosítani.

Bonta

Hordozható LED lámpa, amely a fény, az étel és a vidámság közötti kapcsolatot szimbolizálja. A fehér textúrájú tejüvegből készült test lágy szórt fényt biztosít környezetének, ami sötétben sem kápráztat. A Bonta teteje színes kézzel készített üvegtálnak ad helyet, amibe ételt, dekorációt helyezhetünk.

Tizio

Talán számunkra a legkülönlegesebb darab, a limitált kiadású Tizio-ból csupán 5000 darab készült. Piros változata a lámpa alkotásának az 50. évfordulójának megünneplésére született. Richard Sapper tiszteletére a designer aláírását a lámpa oldalába gravírozták, ezzel szellemisége tovább él az alkotónak.

A piros kollekciót megtekintheti erre a linkre kattintva!