Fény és hang

Az Artemide a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet az innovatív technológiák és a modern megoldások ötvözésére - termékei a mindennapi életben segítenek az „emberközpontú fény” minőségi élvezetében.

Mostani kezdeményezésük emellett nemcsak a fény, hanem a hang, és a forma együttélése is – egyre népszerűbbek többfunkciós termékeik, melyek a fény, az érzékelés és az akusztika közös határán mozognak.

Olyan anyagokkal dolgoznak, melyek nemcsak elnyelik a hanghullámokat, hanem azok visszaverődési idejét is csökkentik, így remekül alkalmazhatók nyitott irodákba, vagy egyéb többfunkciós terekbe, ahol fontos kiküszöbölni a zavaró hatásokat.

 Artemide Nur: az Artemide kollekció ikonikus termékének akusztikus változata. A harang alakú testet úgy tervezték, hogy speciális anyag elnyeli a hanghullámokat, a test geometriája pedig felerősíti ennek az anyagnak a tulajdonságait – a kettő együtt még hatékonyabb felületet eredményez minden visszaverődő hang elnyelésében. A színes búrák, fehér belső felülettel párosítva felerősítik a fényerősséget, így a hangszigetelés mellett tökéletes vizuális hatást is eredményeznek.

Artemide Silent Field: A Silent Field 2.0 nemcsak dekoratív - érdekes, változó vastagságú, hangelnyelő felületével, mely lehet akár élénk narancssárga, sötétszürke, vagy fehér - a fényforrások mellett több üreges, kráterszerű forma is a funkcionalitást segíti, amelyek elnyelik a zavaró zajokat.

 Artemide Eggboard: Ez a hangelnyelő függesztett panel nemcsak élénkzöld színe miatt kelti fel az érdeklődést – technológiai szempontból azért különleges, mert az alsó felületén, számos kisfeszültségű LED-del és rotoszimmetrikus reflektorokkal ellátott tábla maximális világítási kényelmet biztosít minden irodai tevékenységhez, ugyanakkor indirekt világításként is alkalmazható. Háromféle színben, kétféle méretben és formában, illetve 3000 és 4000 K színhőmérséklettel elérhető.

Hanegelnyelő borítású termékeinket ide kattintva megtekintheti!