Eclisse - Az időtlen forma

„Az egyszerűség és az ötlet, a design és az építészet alapjai. A jó design ötven évig tart, minden más átmeneti.” - fogalmazta meg Vico Magistretti, az Artemide egyik alapító-tervezője.

És valóban: az Eclisse-vel sikerült egy olyan időtlen terméket alkotnia, ami mai kortárs közegekben nemcsak megállja a helyét, hanem továbbra is nagy népszerűségnek örvend.

Artemide Eclisse Design Lámpa

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az eredeti széria nemrégiben új, modern változatokkal bővült. A festett fémház az eredeti fehér, piros, narancssárga és sárga színek mellett, PVD-borítás kapott, mely lehetővé tette, hogy egy fenntartható eljárással új színeket és felületeket hozzanak
létre, mely környezetvédelmi szempontból sem elhanyagolható.

Ennek használatával minden károsanyag kibocsátást minimalizáltak, a kapott felület pedig ellenáll az idő múlásának.

Artemide Eclisse Időtlen lámpa

Vico Magistretti egyike azoknak a világszerte ismert tervezőknek, akivel anno Ernesto Gismondi dolgozni kezdett - együttműködésük eredményeként olyan ikonikus, máig kortárs darabok születtek, mint az Eclisse, Chimera és a Teti, csak, hogy a legjelentősebbeket említsük.

Vico Magistretti

Az Eclisse megtalálható a legfontosabb designmúzeumokban és olyan gyűjteményekben, mint New York-i MoMa és a milánói Triennale Design Múzeum.


Megtekintené milyen színekben elérhető? Erre linkre kattintva elérhető.