Kültéri lámpák

Ahogy a lakáson belül, úgy azon kívül is érdemes odafigyelnünk a világítás kettős funkciójára: a jól átgondolt, megfelelően tervezett kültéri világítás megkönnyíti a ház lakói és vendégeik számára a kertben való közlekedést és a kint tartózkodást, emellett nem elhanyagolható szempont, hogy segít távol tartani az illetéktelen betolakodókat is.

Kültéri lámpák megválasztásánál rendkívül fontos, hogy tisztában legyünk az IP védelemmel. Ahogy korábbi cikkünkben már szót ejtettünk róla, (LINK) egy rosszul kiválasztott lámpa könnyen beázhat, vagy tönkremehet a felverődő portól – itt is érvényesül tehát a kevesebb több elve, azaz egy-egy minőségi darabbal többet nyerhetünk mind rövid- mind hosszú távon.

Artemide kültéri lámpa

Az Artemide "Architectural Outdoor" lámpagyűjteménye a kültéri közösségi- és privát terek megvilágításához készült. A modern minimalista stílusú termékek könnyedén besimulnak a természetközeli parkokba, és az épített városi környezetbe egyaránt. A kollekció tervezésének fókuszában, a környezettel tartott egyensúly és az esztétikum áll.

Ezt az egyensúlyt legjobban a díjnyertes "O" lámpa App kompatibilis változata éri el. A lámpa szenzorok és az Artemide alkalmzás segítségével szabályozható, ezzel megelőzhető a pazarlás, és vigyázhatunk, a természet ritmusára.

Az összes lámpa legalább IP44-es védelemmel bír. Ezek a lámpák nyílt teraszon tökéletesen használhatók, és ellenálnak a heves esőnek is. Ebbe a kategóriába tartozik többek között például, a Tolomeo Paralume és a Tolomeo Lampione is.

Artemide kültéri lámpa

A legtöbb termék IP65-ös védelemmel van ellátva. Ezt a fokozatot a locsolóberendezéssel találkozó lámpákhoz ajánljuk, mivel a kisebb védelemmel rendelkező eszközök, az őket eltaláló erősebb vízsugaraktól beázhatnak.

Az IP65-ös védelem pormentességet is jelent. Poros felhajtókhoz, utakhoz, ahol a lámpa sok porral találkozik indokolt ezt a lehetőséget választani. IP65-ös kategóriába tartozik például a Slicing, a Grantio, és a La Linea.

Aki a fokozott védelem híve, IP67-es és IP68-as modellekben gondolkodhat – ezeken belül a legnagyobb védelemmel rendelkező, szilikon tömítésű lámpakollekció a Reeds. Az IP68-as lámpatest tartósan vízbe tehető, nem ázik be – talán éppen ezért közkedvelt instaláció dísztavak mellett. A referenciát megtalálhatja erre a linkre kattintva.

Artemide Reeds kültéri lámpa

Felkeltették az érdeklődését a kültéri lámpáink? Erre a linkre kattintva megtekintheti őket.