Artemide X Foster + Partners I.

Előző cikkünkben utazásra invitáltuk olvasóinkat a Foster + Partners tervezőiroda történetébe és izgalmas munkáiba, most pedig egy kicsit közelebbről is szemügyre vesszük, milyen alkotások születtek még az Artemide és a cég méltán sikeres, közös projektjei során.
Két terméket szeretnénk részletesebben bemutatni ebben a cikkben, a következő bejegyzésben pedig olvashatnak további két lámpatestről is.

ORSA

Az Orsa a precizitás megtestesítője - egy elegáns, függesztett lámpatest.
Kúp alakú ernyője átlátszó metakrilátból készült. Ennek a metakrilát burkolatnak a kialakítása gondoskodik arról, hogy a fényforrás láthatatlan maradjon, ezzel lebegő megjelenést keltve.

A fényforrás, azaz a LED a búra csúcsában található. Onnan a fény oly módon vetül, hogy egyenletesen deríti azt, mi több, az alsó peremet opálos, világító fénykorongnak tünteti fel.
Elegáns és minimalista tárgy, amely egyedüli darabként és együttes használat esetén is tökéletes.


TAKKU

Ennek a sokszínű terméknek nem olyan régen egy teljes cikket is szenteltünk, a leírása, bemutatása tehát ide kattintva érhető el.


Mindkét termék elérhető webáruházunkban, az Orsa verziói ide, a Takku pedig összes színében ide kattintva található meg.