A De Bevilacqua nők világa - Boldog Nőnapot kívánunk!

Carolina Gismondi de Bevilacqua építész és tervező, Milánóban él. Érdeklődési köre kiterjed az építészetre, a művészetekre, a rajzokra, a világításra és a kommunikációra. 2019 óta alakítja az Artemide arculatát mind digitális, mind építészeti formában, miközben belsőépítészeti megoldásokat fejleszt lakossági és kereskedelmi helyszínekre egyaránt. Az állatok iránti szenvedélye nyomán Carolina számos nemzetközi menhely- és mentőszervezetet támogat, miközben fiatal női tervezőként az LMBTQ+ jogok szószólója, valamint megkérdőjelezi a nemi sztereotípiákat a társadalmi és munkahelyi környezetben.

Carolina esetében tökéletesen igaz a mondás, miszerint "Nem esett messze az alma a fájától." Édesanyja Carlotta De Bevilacqua, édesapa pedig Ernesto Gismondi. Törzs olvasóink számára ezt a két nevet már nem szükséges bemutatni, az újonnan érkezők kedvéért pedig röviden: mindketten tervezők, - nem is akármilyenek - akik szintén rendelkeznek közös múlttal az Artemidével kapcsolatban, mi több, nélkülük alighanem létezne a márka.
Az édesanya, Carlotta vállalkozó, építész, tervező és tanár, a design és a modern üzleti jövőkép egyik fő képviselője, 1983-ban a Politecnico di Milano-ban szerzett építészmérnöki diplomát. Az Artemide elnök-vezérigazgatója és a Danese Milano elnöke. Tapasztalt tervezőként mélyreható kutatásokat végez a fény területén. Számos terméket tervezett az Artemide és a Danese számára, amelyeket találmányi szabadalmakkal és díjakkal ismertek el. Vegetáriánus és állatjogi aktivista, gondolkodásmódja a humanizmus és a tudomány keverékén alapszik.

A családban az építészet és tervezés általi szenvedély azonban még ennél is messzebbre nyúlik. Carolina anyai nagymamája, - aki ma már több, mint 90 éves - szintén a szakmában tevékenykedett. Lányát, Carlotta-t 2019 októberében arról kérdezték, hogy édesanyja karrierje befolyásolta-e azt, hogy ő maga is ezt az utat választotta. "Anyám egy karakter. Még mindig építész, és 90 éves. Néha az emberek megkérdezik, hogy építészként végzett munkája inspirált-e, hogy építész legyek, de csalódást kell okoznom nekik, és nemet kell mondanom; nem anyám miatt döntöttem úgy, hogy építész leszek. Nem arról volt szó, hogy nem érdekelt vagy nyűgözött le az, amit csinált, mert igen, de különböző dolgok motiváltak. Édesanyám az egyik legelegánsabb nő, akit életemben ismertem, és az egyik legolvasottabb. Büszke volt erre, és azon elhatározására, hogy gyermekeiben tisztelet és izgalom alakuljon ki a tanulás iránt. Sikerült, bár én kicsit más értékeket és ambíciókat alakítottam ki."

Tekintsék meg az alábbi videót Carolina legutóbbi együttműködéséről az Artemidével:

Nőnap alkalmából március 8 és 10 között minden terméket 12% kedvezménnyel vásárolhatnak meg webáruházunkban!