Foster + Parters - 1967 óta

Előző cikkünkben szó esett Takku termékünkről, (erről itt olvashat) amelynek kapcsán természetesen felmerült a termék megálmodója is, a Foster + Partners tervezőiroda.

Nézzük, mit érdemes tudni róluk:
A Foster és Partners iroda, melyet Sir Norman Foster alapított 1967-ben, a világ egyik méltán híres, vezető építészeti stúdiója – az elmúlt évtizedek alatt számos olyan ikonikus épületet alkotott világszerte, mint a lenyűgöző londoni Gherkin, a berlini Reichstag 1990-es felújítása, a New York-i Heart Tower, a hongkongi nemzetközi repülőtér és a franciaországi Millau viadukt.



Ezek a épületek nem csupán az építészet, hanem az innováció és a tervezés mesterművei is, az iroda elkötelezettsége a kiválóság mellett világszerte elismerést vívott ki.

A cég több, mint 1500 alkalmazottat foglalkoztat, köztük építészeket, mérnököket, tervezőket és projektmenedzsereket, akik a világ több, mint 75 országában valósítottak már meg projekteket.

Az iroda sikerét számos elismerés igazolja – eddig, több mint 620 díjat nyertek tevékenységükért.

Történetük:

Ahogy azt fentebb már említettük, a céget Norman Foster alapította 1967-ben, ám akkor még Foster Associates néven. 25 év után, 1992-ben ez a név megváltozott Sir Norman Foster and Partners-re. A következő változtatás egészen hamar bekövetkezett, 1999-ben a cég megkapta a ma is használt nevét, a Foster + Partners-t.

2021 októberében azonban egy meg nem nevezett összegért a céget megvásárolta egy kanadai magánbefektetéső, a Hennick & Company, ezzel a legnagyobb részvényes lett, Norman Foster és a családja ezáltal csak a második legnagyobb befolyással rendelkezik.



Az együttműködésnek számos pozitív hatása volt, melyekről bővebben olvashatnak majd egy hamarosan megjelenő cikkünkben.

Következőnek pedig nézzük meg milyen termékeket köszönhetünk a cégnek.
Tartsanak velünk az október végén megjelenő bejegyzésünkben is!