5 Artemide lámpa, amely minden otthont feldob

Az Artemide lámpák a dizájn és funkcionalitás tökéletes ötvözetét kínálják, népszerűségük méltán töretlen.  

Mai összeállításunk első darabja, egyben az egyik legismertebb, a Tolomeo asztali lámpa, amely időtálló stílusával és állítható karjával ideális irodai munkakörnyezetekbe vagy home officeba. A Tolomeo különlegessége a rugalmas és precízen állítható kar, amelyet Michele De Lucchi és Giancarlo Fassina terveztek a 60-as években, így biztosítva a tökéletes megvilágítást minden feladathoz.

A Nessino lámpa ikonikus gomba alakjával és élénk színeivel szintén az 1960-as évek stílusát idézi - tökéletes választás modern nappaliba vagy hálószobába. Ez a lámpa a pop-art mozgalom jegyében született Giancarlo Mattioli tervezésében, és vásárlóink körében népszerű kellemes fénye miatt, hiszen különleges műanyag búrája egyenletesen oszlatja el a fényt.

A Tizio lámpa innovatív ellenállásokkal működő karjai révén könnyen állítható, és modern megjelenésével kitűnően illik az íróasztalokra. A Richard Sapper tervei alapján készült Tizio egyedisége abban rejlik, hogy áramvezetékek helyett feszültséget vezető karokkal rendelkezik, így rendkívül rugalmas és elegáns megoldást kínál.

A Dioscuri gömb alakú lámpa minimalista formájával és lágy fényével bármely szoba hangulatát melegebbé teszi. Ez a lámpa egyszerűségében rejlik a szépsége: a fehér üvegbúra diszkrét eleganciát sugároz, és egyaránt alkalmas falra vagy asztalra helyezve, beltéri vagy kültéri használatra.

A Mercury függőlámpa futurisztikus, lebegő fémcseppjeivel igazán egyedi megjelenést kölcsönöz az étkezőnek vagy a nappalinak. Ross Lovegrove tervei alapján készült, és különlegessége abban rejlik, hogy a fényforrásai rejtve maradnak a lebegő krómcseppek között, amelyek visszaverik a fényt, ezáltal lenyűgöző, dinamikus fényhatásokat hozva.

Ezek a lámpák művészeti alkotásokként is funkcionálnak, amelyek minden otthont különlegessé tesznek. Az Artemide lámpák a dizájn és az innováció csúcsát képviselik, és minden enteriőrbe egyedi stílust és funkcionalitást visznek.